Laurentiusschool, Jozefschool, De Nieuwe Jozef

De Jozefschool is verspreid over twee locaties in Weesp. De “oude” Jozefschool is gelegen in het centrum van de stad en basisschool “De Nieuwe Jozef” op de Fort Diemerstraatweg in het nieuwe Weespersluis.

Historie

In de jaren ’50 stonden er rond de Laurentiuskerk aan de Herengracht te Weesp een aparte kleuterschool: “De Jacinta kleuterschool” en twee lagere scholen: de meisjesschool ‘De Teresiaschool’ en de jongensschool ‘De Petrus Canisiusschool’. De scholen werden samengevoegd en zo ontstond de Laurentiusschool. In 1985 werd de Laurentiusschool een basisschool.

ASKO sinds 2006

In 1996 werd een fusie aangegaan met de Jozefschool Muiden en veranderde de naam in Jozefschool. Vanaf augustus 2018 is de Jozefschool weer zelfstandig en dus los van Muiden. Sinds 2006 valt de school onder het Amsterdamse bestuur genaamd ASKO (Amsterdamse Stichting Katholiek Onderwijs). Samen met 33 andere scholen vormen wij nu een gemeenschappelijk stichting.

De Nieuwe Jozef

Op 8 maart 2021 is basisschool De Nieuwe Jozef van start gegaan. De Jozefschool aan de Blomstraat zal tot het schooljaar 2028/2029 open blijven als school. De locatie an sich zal langer beschikbaar blijven voor onderwijsdoeleinden voor De Nieuwe Jozefschool. Met ingang van het schooljaar 2023-2024 krijgen namelijk drie kleutergroepen van De Nieuwe Jozefschool in het gebouw aan de Blomstraat het onderwijs aangeboden. De overige kleutergroepen zijn gesitueerd in het nieuwe gebouw. Tevens zullen er in de komende jaren groepen 3 t/m 8 ook gesitueerd worden. Zo wordt de locatie Blomstraat een volwaardige dependance van De NIeuwe Jozef.