Laurentiusschool, Jozefschool, De Nieuwe Jozef

De Jozefschool is verspreid over twee locaties in Weesp. De “oude” Jozefschool is gelegen in het centrum van de stad en basisschool “De Nieuwe Jozef” op de Papelaan.

Historie

In de jaren ’50 stonden er rond de Laurentiuskerk aan de Herengracht te Weesp een aparte kleuterschool: “De Jacinta kleuterschool” en twee lagere scholen: de meisjesschool ‘De Teresiaschool’ en de jongensschool ‘De Petrus Canisiusschool’. De scholen werden samengevoegd en zo ontstond de Laurentiusschool. In 1985 werd de Laurentiusschool een basisschool.

ASKO sinds 2006

In 1996 werd een fusie aangegaan met de Jozefschool Muiden en veranderde de naam in Jozefschool. Vanaf augustus 2018 is de Jozefschool weer zelfstandig en dus los van Muiden. Sinds 2006 valt de school onder het Amsterdamse bestuur genaamd ASKO (Amsterdamse Stichting Katholiek Onderwijs). Samen met 33 andere scholen vormen wij nu een gemeenschappelijk stichting.

De Nieuwe Jozef 2020/2021

Vanaf schooljaar 2020/2021 zal de Jozefschool ook een tweede gebouw krijgen onder de naam 'De Nieuwe Jozef'. Dit gebouw wordt op dit moment gebouwd in de Bloemendaler polder. In de Bloemendaler polder (Weespersluis) worden twee brede scholen gebouwd. Een van deze brede scholen zal De Nieuwe Jozef gaan heten. De Jozefschool aan de Blomstraat zal tot het schooljaar 2028/2029 open blijven als school.

Vanaf augustus 2021 zullen er op de Blomstraat geen vierjarigen meer worden aangenomen. De vierjarigen zijn dan van harte welkom op De Nieuwe Jozef.